Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta voit löytää vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi osoittaa myös suoraan leirinjohtaja Millalle

Miksi Kipinöillä on oma leiri tänä kesänä?

Vuonna 2017 järjestetty lippukuntaleiri oli erittäin onnistunut kokonaisuus ja haluamme säilyttää lippukuntaleiriperinteen. Oman lippukunnan kanssa leireily takaa kotoisan tunnelman kun jokainen leirillä oppii tuntemaan muut. Lisäksi pienen porukan leiri takaa joustavuutta leirin ohjelmaan ja aikatauluihin

Leiriarki

Miten leirillä majoitutaan? 

Kaikki nukkuvat teltoissa, joita on kahta mallia. Osa nukkuu puolijoukkueteltoissa, joihin mahtuu noin 12-16 henkilöä ja osa Naiger-teltoissa, joihin mahtuu noin 6 henkilöä. Teltat tuodaan lippukunnan puolesta.

Saako leirillä riittävästi lepoa?

Leirillä on hiljaisuus joka yö noin 9 tunnin ajan.

Onko leirialueella vessoja?

Kavalahden leirialueella on lämmitetyssä ulkorakennuksessa 11 WC:tä alueen yhteiskäytössä, joista inva-WC:itä on 1 kpl. Saunan luona on 2 kpl kompostoivaa kylmää ulko-WC:tä.

Pääseekö leirillä uimaan ja saunaan?

Kyllä pääsee! Koska sauna on yhteiskäytössä, ihan joka päivä ei ole mahdollisuutta saunoa, mutta useampi saunavuoro on luvassa leirin aikana.

Mitä leirillä syödään? 

Tarjolla on monipuolista ja ravitsevaa leiriruokaa aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi sekä iltapalaksi. Osa ruoasta tuodaan valmiina ja osa tehdään itse. Erityisruokavaliot huomioidaan tarkasti, ja leirillä on mahdollisuus kasvisruokailuun. 

Onko leirillä vapaa-aikaa? 

Kyllä on! Vapaa-ajalla voit esimerkiksi viettää aikaa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa, pelata korttia tai loikoilla riippumatossa. 

Onko leirillä kanttiinia?

Kyllä, leirillä on pieni kioski. Ostoksia varten voi ottaa mukaan hieman käteistä.

Saako leirille ottaa puhelimen mukaan?

Saa, mutta emme suosittele puhelimen ottamista leirille, koska sille ei ole käyttöä päivien kuluessa leiriohjelman parissa. Leirille saa aina yhteyden leirinjohtajan kautta. Latausmahdollisuutta emme myöskään voi taata, joten jos haluat puhelimen ottaa mukaan, suosittelemme myös varavirtalähdettä mukaan otettavaksi. Lisäksi partiovakuutus ei korvaa rikkoutunutta puhelinta, joten leirille otetut puhelimet ovat osallistujan omalla vastuulla.

Onko leirituotteita?

Leiriltä saa tapahtumamerkin ommeltavaksi partiopaitaan, mutta muita leirituotteita ei ole.

Turvallisuus

Onko leirialueella samaan aikaan muita?

Kyllä. Kavalahden leirialueella on useampi vuokrattava rakennus ja kaksi leirialuetta, joilla voi olla rinnakkain eri käyttäjiä. Pysyttelemme pääsääntöisesti omalla leirialueellamme, mutta sauna ja WC-tilat ovat yhteiskäytössä muiden alueen leireilijöiden kanssa.

Voiko leiriltä poistua ja palata takaisin?

Jos asiasta on sovittu etukäteen huoltajan ja leirinjohtajan kanssa, saa leiriltä poistua esimerkiksi päivän ajaksi omilla kyydeillä. Omin luvin leiriltä ei tietenkään saa poistua.

Onko osallistujilla partiovakuutus voimassa leirillä? Entä partioon tutustuvilla?

Kyllä, tämän vuoksi Suomen Partiolaisten jäsenmaksu tulee olla maksettuna kaikilla leirille osallistuvilla partiolaisilla. Ei-vielä-partiolaisia koskee sama vakuutus, tarkempia tietoja löytyy täältä (otsikon Partioon tutustujan eli Ei-vielä-partiolaisen (EVP) vakuutus alta): https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/partiovakuutus/partiovakuutuksen-usein-kysytyt-kysymykset/ 

Ilmoittautuminen

Nämä ratkeavat useimmiten ottamalla yhteyttä jäsenrekisterihoitajaan Veera Parkkoseen (veera.parkkonen@hotmail.com)

PartioID ei toimi, mikä avuksi?

PartioID tunnus, jolla kirjaudutaan kuksaan ja ilmoittaudutaan tapahtumiin. Jokaisella jäsenellä ja huoltajalla on oma PartioId. Ohjeita rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen löydät Suomen Partiolaisten nettisivuilta. Jos ongelma ei näillä ohjeilla ratkea, ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan. Jos sekään ei auta, kuksatuki@partio.fi auttaa.

En ole maksanut SP:n jäsenmaksua muutamaan vuoteen enkä siten pysty luomaan PartioID:tä

Ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitaja Veeraan, niin voit hoitaa jäsenmaksun ja päästä ilmoittautumaan.

Minulla ei ole huoltajanumeroa, miten saan PartioID:n?

Ota yhteys osallistujan lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan Veeraan.

Huoltaja ilmoitti vahingossa itsensä leirille

Ota yhteys osallistujan lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan Veeraan.

Huollettavan tietoja ei voi valita lomakkeen yläkulmasta

Huoltajuussuhdetta ei ole merkitty. Ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan Veeraan.

Vierailupäivä

Miten vierailupäivään kuljetaan?

Selvitämme vielä eri kuljetusvaihtoehtoja ja tiedotamme asiasta myöhemmin.