Tunnukset


Partiopaita

Lippukuntamme on päättänyt yhdessä Järvi-Espoon Eräpartiolaiset ry:n kanssa käyttää ruskeaa partiopaitaa. Meillä perinteisesti käytössä olleen vanhanmallisen paidan saatavuus on nykyään melko heikkoa, joten olemme niiden rinnalle ottaneet käyttöön myös uudemman mallin. Vartiolaiset ja johtajat voivat tilata paitoja partiovarusteita myyvästä Scandinavian Outdoor Storesta https://scandinavianoutdoor.fi/partio/partioasut/. Myös vanhanmallisista paidoista löytyy hajakokoja lippukunnan varastoista, joten niitä voi tiedustella puku- ja merkkivastaavalta.
Kolkat käyttävät edelleen tummansinistä pitkähihaista college- tai villapaitaa (ei huppari). Paita voi siis olla melkein mikä tahansa kuvioton paita. Hyvä esimerkki on Scandinavian Outdoor Storen sivuilta niin ikään löytyvä sudenpentupusero.

Tunnusvärit

Kilon Kipinöiden tunnusvärit vihreä ja valkoinen ovat samat kuin emolippukunta Kara-Karhujen. Lippukunta toimi ennen itsenäistymistään Kara-Karhujen Kilon osastona 28.2.1996 – 28.1.2001.

Huivi

Huivin ovat suunnitelleet Juha Nuotio ja Atte Kononen 1996. Sen on Suomen Partiolaisten tunnustoimikunta hyväksynyt 15.1.1997.

huivi
Huivin, lippukuntamerkin ja lipun pohjaväri on vihreä, kuviot ja huivin reunat ovat valkoiset. Väritys kuvaa kesällä vihertäviä ja talvella hangenvalkoisina hohtavia metsiä. Tunnuskuviona on tyylitelty havupuu, jossa on neljä oksaparia.

Kasvava havupuu kuvaa kehittyvää lippukuntaa ja sen jäsenten kasvamista ihmisinä ja kansalaisina, partiolaisen pyrkimystä eteenpäin ja kohti parempaa. Puun kolmijakoinen latva muistuttaa alkuperäisen partiolupauksen kolmesta kohdasta: velvollisuuden täyttämisestä Jumalaa, isänmaata ja kotia kohtaan.

Puun neljä oksaparia kuvaavat partiopolun neljää vaihetta – kolkka, partiolainen, vaeltaja ja johtaja. Havupuu kertoo myös lippukunnan erähenkisyydestä ja suomalaisesta luonnonmaisemasta.

Lippu

Lipun on suunnitellut Juha Nuotio 2001.

kkp-logo
Lipussa on kuvattuna myös kaksi tyyliteltyä kipinää, yksi havupuun kummallakin puolella. Niiden sakarat osoittavat neljään pääilmansuuntaan. Lippukunnan nimeen viitaten kipinät kertovat partioaatteen syttymisestä ja saman sytyttävän kipinän antamisesta edelleen yhä uusille sukupolville. Huivissa kipinöitä ei ole, partiokipinä on kantajan sydämessä.

Lippukuntamerkki

Lippukuntamerkin on suunnitellut Atte Kononen 2005.

lippukuntamerkki
Kilon Kipinöiden lippukuntamerkissä on kaikki samat tunnukset kuin huivissa ja lipussakin. Pääosassa on lipussakin esiintyvä kipinä. Ylälaidasta löytyy tyylitellyt havut. Merkin pohjaväri on myöskin vihreä. Merkin kipinä kuvaa lippukuntamme lipun toista kipinää. Huivissa, joka roikkuu kaulassamme on lipun havu ja toinen lipun kipinä, on taas merkin kantajan sydämmessä. Näin partiopaita päällä ollessamme kannamme myös lippukuntamme lippua.

Merkkiä pidetään partiopaidan oikeassa hihassa, hieman kyynärpään yläpuolella. Merkin saa kun on kerran käynyt lippukuntaretkellämme Sammonryöstössä. Ensimmäisen kerran merkkejä jaettiin Sammonryöstössä Mustien Veljien kämpällä Vihdin Ojakkalassa 5.11.2005.

Huuto

Kilossa on vipinää:

”Kilossa on vipinää / tosi monta kipinää”

Kipinä, kipinä, kipinä:

”Kipinä, kipinä, kipinä / ei sammu ikinä”